1,5 εκατ. πρόσφυγες αναμένει η Γερμανία

1,5 εκατ. πρόσφυγες αναμένει η Γερμανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Απόρρητο έγγραφο των γερμανικών υπηρεσιών, που διέρρευσε στην εφημερίδα Bild, προβλέπει ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με 1,5 εκατομμύριο αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, αντί των 800.000-1.000.000 που είναι η επίσημη πρόβλεψη της γερμανικής κυβέρνησης. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, από την οποία στελέχη της συγκυβέρνησης ζητούν ένα «καθαρό μήνυμα», ότι η χώρα δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Στη ραδιοφωνική συνέντευξή της, με την ευκαιρία των 25 ετών από τη γερμανική ενοποίηση, η Μέρκελ κάλεσε τους συμπατριώτες της να διαχειριστούν το προσφυγικό ρεύμα με την ίδια ενεργητικότητα με την οποία έφεραν εις πέρας την ενοποίηση.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι η γερμανική πολιτική ανοικτών θυρών προϋποθέτει την ταχεία απέλαση όσων βλέπουν τις αιτήσεις ασύλου να απορρίπτονται, την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., τη συνεργασία με την Τουρκία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και τη δραστηριοποίηση της εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Οι αντιδράσεις για την υποδοχή των προσφύγων είναι εντονότερες στα κρατίδια της πρώην ανατολικής Γερμανίας, με νέες διαδηλώσεις το σαββατοκύριακο, στις οποίες έλαβαν μέρος χιλιάδες άνθρωποι. Παράλληλα, από τη Βαυαρία προέρχεται η ιδέα να προσφέρεται ξεχωριστή μεταχείριση στους πρόσφυγες, εφόσον αυτοί είναι χριστιανοί. Ο αντιπρόεδρος του CSU και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε φόβο για την ασφάλεια των χριστιανών αιτούντων άσυλο στη χώρα, και επιθυμεί να έχουν το δικαίωμα σε ένα ειδικό ασφαλές κατάλυμα στην περίπτωση που αισθάνονται ότι απειλούνται από τους ισλαμιστές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή