Σε δημοπρασία το χρυσό πιάνο του Ελβις Πρίσλεϊ

Σε δημοπρασία το χρυσό πιάνο του Ελβις Πρίσλεϊ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Το πιάνο με χρυσή επικάλυψη αναμένεται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα, μαζί με το δέρμα που έφερε το λογότυπο των Beatles πάνω στα ντραμς και συντρόφευε τις πρώτες εμφανίσεις τους στις ΗΠΑ.

Ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions ανέφερε χθες ότι ο Ελβις έπαιζε στο συγκεκριμένο πιάνο στην έπαυλή του στο Graceland mansion και πως το είχε αγοράσει το 1955 ως δώρο στη μητέρα του. Οταν εκείνη πέθανε, η σύζυγος του Πρίσλεϊ, Πρισίλα, αποφάσισε να διακοσμήσει το αρχικό ξύλο βελανιδιάς με φύλλα χρυσού 24 καρατίων ως δώρο για την πρώτη επέτειο γάμο του ζευγαριού το 1968. Επί πολλά χρόνια το πιάνο αποτελούσε ένα από τα εκθέματα στο Hall of Fame της κάουντρι μουσικής στο Νασβιλ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, το πιάνο αναμένεται να πουληθεί προς 500.000-700.000 δολάρια στη διάρκεια της δημοπρασίας της 7ης Νοεμβρίου. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το είχε αποκτήσει πριν κάποια χρόνια από την Graceland, αλλά επιμένει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αντίθετα, ο οίκος δεν έχει προβεί σε κάποια εκτίμηση για το δέρμα με το λογότυπο των θρυλικών «Σκαθαριών», το οποίο χρησιμοποίησε το 1964 στη Νέα Υόρκη ο ντράμερ του συγκροτήματος, Ρίνγκο Σταρ, στη διάρκεια του «The Ed Sullivan Show», την εκπομπή που παρακολούθησαν 73 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τα ίδια ντραμς χρησιμοποίησαν οι Beatles και στις συναυλίες τους σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη το 1964.

Στη συνέχεια βρέθηκε στα χέρια του μάνατζερ του συγκροτήματος, Μαλ Ντέιβις, προτού καταλήξει σε ιδιωτική συλλογή. Εκπρόσωπος σχολίασε πως το δέρμα με το εμβληματικό πεσμένο «Τ» στο λογότυπο των Beatles είναι τόσο σπάνιο, ώστε είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δημοπρατηθεί μόνο το δέρμα και όχι ολόκληρο το όργανο. Αναμνηστικά των Ελβις και Beatles είναι τα πλέον περιζήτητα για τους συλλέκτες αντικειμένων που σχετίζονται με τη ροκ μουσική.

Ωστόσο, δεν συγκρίνονται οι τιμές τους με αυτές του φουστανιού, για παράδειγμα, της Μέριλιν Μονρόε από την ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα», που πουλήθηκε το 2011 προς 4,6 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή