Πρότυπη Αυτοτελής Νομική σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πρότυπη Αυτοτελής Νομική σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη και μοναδική Νομική Σχολή στην Κύπρο, μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι ισότιμη των Νομικών Σχολών της Ελλάδας, και έτσι θεωρείται η «τέταρτη» Νομική Σχολή, μετά τη Νομική Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, στην οποία διδάσκεται και ελληνικό δίκαιο, όπως προκύπτει και από τη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Τα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα στην Κύπρο με εγγραφή στα μητρώα ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου, μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η Νομική Σχολή είναι ισότιμη για την Ελλάδα, με τις Νομικές Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ τα προγράμματα σπουδών είναι αντίστοιχα με εκείνα των Νομικών Σχολών της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εγγραφή στα μητρώα ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου, καλύπτει τόσο τους τετραετούς φοίτησης σπουδαστές, όσο και εκείνους που μεταφέρουν από άλλες πανεπιστημιακές σχολές μαθήματα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία της Μπολόνια και τη βεβαίωση του ΚΥΣΑΤΣ, που είναι φορέας της Κύπρου αναγνώρισης πιστωτικών τίτλων ΑΕΙ αλλοδαπής.

Η Νομική Σχολή αποτελεί μία πρότυπη Νομική Σχολή στα πρότυπα της αγγλοσαξονικής λειτουργίας και της αμερικανικής οργάνωσης.

Προσφέρει προγράμματα σπουδών και στα τρία επίπεδα, με προσφερόμενα μαθήματα γενικής νομικής παιδείας καθώς και μαθήματα εξειδίκευσης.

Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Νομική (L.L.Β)

Νομική – Ελληνικό Δίκαιο (L.L.Β)

Νομική – Κυπριακό Δίκαιο (L.L.Β)

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Νομική (LLM)

  • Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο
  • Ιδιωτικό Δίκαιο
  • Δημόσιο Δίκαιο

Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών

  • Διδακτορικό στο Δίκαιο (PhD)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή