Αγκυρα: Παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από ένα MIG-29 άγνωστης εθνικότητας

Αγκυρα: Παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από ένα MIG-29 άγνωστης εθνικότητας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεριωθούμενα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτέλεσαν χθες αντικείμενο νέας «παρενόχλησης» εκ μέρους ενός αεροσκάφους MIG-29 άγνωστης εθνικότητας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Συγκεκριμένα, το MIG-29 έθεσε σε λειτουργία το ραντάρ του για να αναγνωρίσει τον στόχο του σε ένδειξη προετοιμασίας για την εκτόξευση ενός πυραύλου– για τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, υπογραμμίζεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού κάνει επίσης λόγο για μία άλλη «παρενόχληση» με στόχο τα ίδια αεροσκάφη, αυτή τη φορά από μια συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος SA από το συριακό έδαφος, η οποία διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται έπειτα από σειρά παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά το Σαββατοκύριακο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας, που εμπλέκεται στρατιωτικά στη Συρία, με την Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα χάσει πολλά αν καταστρέψει τη φιλία της με την Άγκυρα και είπε πως η Τουρκία δεν θα παραμείνει υπομονετική μπροστά στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Μια επίθεση στην Τουρκία σημαίνει μια επίθεση στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

«Η θετική σχέση μας με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει μία φίλη σαν την Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται σε πολλά θέματα, θα χάσει πολλά, και θα πρέπει να το ξέρει αυτό», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή