Τέξας: Θανατοποινήτης εκτελέστηκε επειδή σκότωσε μετανάστη

Τέξας: Θανατοποινήτης εκτελέστηκε επειδή σκότωσε μετανάστη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας εκτελέστηκε στο Τέξας των ΗΠΑ, ανεβάζοντας στους 11 τον αριθμό των φυλακισμένων στους οποίους επιβλήθηκε η θανατική ποινή στην πολιτεία το 2015.

Ο Χουάν Μαρτίν Γκαρσία, 35 ετών καταδικάστηκε σε ποινή θανάτωσης επειδή το 1998 σκότωσε τον Ούγκο Σολάνο, έναν μετανάστη από την Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, για να του κλέψει 8 δολάρια.

 Ο Σολάνο ήταν ιεραπόστολος και λίγες βδομάδες πριν τον θάνατό του είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά του στο Χιούστιον του Τέξας, για να εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση στο παιδί του.

Ο Γκαρσία ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος λίγη ώρα πριν την εκτέλεσή του. Η σύζυγος του δολοφονημένου ιεραπόστολου και η κόρη του, εξέφρασαν την αγάπη τους στον έγκλειστο. Μάλιστα, η σύζυγός του ιεραπόστολου, Άννα, είπε πως ο Γκαρσία θα πρέπει να επιζήσει προκειμένου να πάρει μαθήματα από τα λάθη του, κάτι που θα πρέπει να ισχύσει για όλους του θανατοποινίτες, ωστόσο η δήλωσή της δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει την μοίρα του καταδικασθέντος.

Σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα ο Γκαρσία παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Σολάνο, αρνήθηκε όμως την κατηγορία της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι τα 8 δολάρια τα πήρε συνεργός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή