ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Θανατοποινήτης εκτελέστηκε επειδή σκότωσε μετανάστη

juan-garcia

Ενας άνδρας εκτελέστηκε στο Τέξας των ΗΠΑ, ανεβάζοντας στους 11 τον αριθμό των φυλακισμένων στους οποίους επιβλήθηκε η θανατική ποινή στην πολιτεία το 2015.

Ο Χουάν Μαρτίν Γκαρσία, 35 ετών καταδικάστηκε σε ποινή θανάτωσης επειδή το 1998 σκότωσε τον Ούγκο Σολάνο, έναν μετανάστη από την Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, για να του κλέψει 8 δολάρια.

 Ο Σολάνο ήταν ιεραπόστολος και λίγες βδομάδες πριν τον θάνατό του είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά του στο Χιούστιον του Τέξας, για να εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση στο παιδί του.

Ο Γκαρσία ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος λίγη ώρα πριν την εκτέλεσή του. Η σύζυγος του δολοφονημένου ιεραπόστολου και η κόρη του, εξέφρασαν την αγάπη τους στον έγκλειστο. Μάλιστα, η σύζυγός του ιεραπόστολου, Άννα, είπε πως ο Γκαρσία θα πρέπει να επιζήσει προκειμένου να πάρει μαθήματα από τα λάθη του, κάτι που θα πρέπει να ισχύσει για όλους του θανατοποινίτες, ωστόσο η δήλωσή της δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει την μοίρα του καταδικασθέντος.

Σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα ο Γκαρσία παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Σολάνο, αρνήθηκε όμως την κατηγορία της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι τα 8 δολάρια τα πήρε συνεργός του.