Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ – Κέρι με θέμα τη Συρία

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ – Κέρι με θέμα τη Συρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο υπουργοί συνομίλησαν σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει συντονισμός στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και επισήμαναν την αναγκαιότητα να αποφευχθούν περιστατικά εμπλοκών στον εναέριο χώρο της Συρίας όπου η Ρωσία και ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, επισήμανε το υπουργείο. Τέσσερις πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύτηκαν χθες από ρωσικό πολεμικό πλοίο από την Κασπία στοχοθετώντας θέσεις στη Συρία κατέληξαν στο Ιράν, γνωστοποίησαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι συνετρίβησαν χθες στο Ιράν» ανέφερε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μια αμερικανική κυβερνητική πηγή επισήμανε επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέφυγε σήμερα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές των Αμερικανών αξιωματούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή