Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν ομάδα που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν ομάδα που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ρωσική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη μιας ομάδας που σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα των φερόμενων τρομοκρατών. «Στο πλαίσιο μας σειράς ερευνών από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μια ομάδα προσώπων συνελήφθη στο δυτικό τμήμα της Μόσχας ενώ προετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα» έγραψε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο διαμέρισμα των υπόπτων έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με 4 κιλά εκρηκτικής ύλης, τον οποίο εξουδετέρωσαν. «Στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι εγκληματίες, ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε» γνωστοποίησε η Επιτροπή όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η επιχείρηση των αρχών είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 120 άνθρωποι από την περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει σε ποια οργάνωση ανήκαν οι ύποπτοι ούτε τον αριθμό των συλληφθέντων.

Εξηγήσεις από τη Βρετανία ζητά η Μόσχα

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να δώσει διευκρινίσεις για την απόφαση που φέρεται να έλαβε η βρετανική ηγεσία να δώσει στους Βρετανούς πιλότους που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη.

"Ανησυχούμε από αυτές τις πληροφορίες, δεδομένου ότι επικαλούνται υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης. Ζητούμε κατεπειγόντως διευκρινίσεις από το Φόρεϊν Όφις" είπε ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντερ Γιακοβένκο.

Ο Ρώσος διπλωμάτης χαρακτήρισε "ακατανόητη" την πιθανότητα μιας σύρραξης μεταξύ των ρωσικών και των βρετανικών αεροσκαφών.

"Είναι πασίγνωστο ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος αυτής της χώρας", του Ιράκ, εξήγησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή