Πέντε νεκροί από πτώση ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ

Πέντε νεκροί από πτώση ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτώσης ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με το ΝΑΤΟ το ελικόπτερο ήταν βρετανικό και εκτελούσε πτήση της διεθνούς αποστολής του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε στην ιστοσελίδα του ότι δύο μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν όταν ένα Βρετανικό ελικόπτερο Puma Mk 2 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στη βάση.

«Το επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση τώρα αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν ατύχημα και όχι αποτέλεσμα εχθροπραξίας», είπε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση, η οποία δεν αναφέρθηκε σε άλλους νεκρούς του ΝΑΤΟ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν τελειώσει αλλά περίπου 12.000 στρατιώτες, κυρίως αμερικανοί, παραμένουν στη χώρα ως μέρος της αποστολής, για να εκπαιδεύσουν δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή