ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Τυνήσιοι στρατιώτες νεκροί από συγκρούσεις με τζιχαντιστές

dyo-tynisioi-stratiotes-nekroi-apo-sygkroyseis-me-tzichantistes-2105764

Δύο Τυνήσιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα έπειτα από συγκρούσεις με μαχητές σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τυνησίας διεξάγουν επιχειρήσεις στην περιοχή έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις που συνέβησαν φέτος, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως και οι τρεις μαχητές των συγκρούσεων ήταν εκπαιδευμένοι σε στρατόπεδο των τζιχαντιστών στα σύνορα με την Λιβύη, όπου το πολιτικό χάος έχει επιτρέψει σε ισλαμιστές μαχητές να αυξήσουν την δύναμη τους.

«Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν έπειτα από συγκρούσεις με τρομοκράτες στα βουνά της Σαμμάμα στην Κασερίν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Μπελχασέν Ουσλάτι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 3.000 Τυνήσιοι έχουν φύγει για να πολεμήσουν μαζί με ισλαμιστικές μαχητικές ομάδες στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Κάποιοι από αυτούς έχουν απειλήσει ότι θα επιστρέψουν και θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο έδαφος της Τυνησίας.