Επικρίσεις για τον Πολ Ράιαν

Επικρίσεις για τον Πολ Ράιαν

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη εκστρατεία, μέσω Διαδικτύου, έχουν εξαπολύσει ακροδεξιές προσωπικότητες των αμερικανικών ΜΜΕ, με στόχο τον βουλευτή Πολ Ράιαν.

Το 2012, όταν ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε επιλέξει τον Ράιαν ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχαν εκφράσει ενστάσεις για το πρόσωπό του, εκτιμώντας ότι ήταν υπερβολικά συντηρητικός, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής περίθαλψης.

Σήμερα, καθώς ο Ράιαν εξετάζει την πρόταση συναδέλφων του για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η άκρα Δεξιά εμφανίζει νέα ανησυχία: ο Ράιαν είναι υπερβολικά αριστερός. Οι επικρίσεις που δέχεται ο Ράιαν από τους κύκλους αυτούς εντοπίζονται στη θετική ψήφο του το 2008 για τη διάσωση μεγάλων τραπεζών, στην πρόθεσή του να μεταρρυθμίσει τη μεταναστευτική νομοθεσία και στη συμμετοχή του σε διακομματική επιτροπή για τον προϋπολογισμό.

Την Κυριακή το βράδυ, η ιστοσελίδα Drudge Report –σημαντικό φόρουμ συντηρητικών απόψεων– αφιέρωσε πολλά πρωτοσέλιδα άρθρα της για να καταδικάσει τις θέσεις του Ράιαν.

«Οσοι επιτίθενται στον Πολ Ράιαν, ως αριστερό, είναι ή κακά πληροφορημένοι ή επιδιώκουν την καταστροφή. Ο Ράιαν έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση συντηρητικών θέσεων και στην εδραίωση της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Οι επικριτές του δεν είναι αληθινοί Ρεπουμπλικανοί. Πρόκειται για ριζοσπάστες λαϊκιστές, που δεν αντιλαμβάνονται ούτε αποδέχονται τους θεσμούς, τις μεθόδους και τις παραδόσεις, που αποτελούν τις βάσεις της συνταγματικής διακυβέρνησης», είπε ο βουλευτής Τομ Κόουλ από την Οκλαχόμα.

Οι επιθέσεις με στόχο τον Ράιαν, που μέχρι στιγμής διστάζει να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέινερ, αποτελούν στην πραγματικότητα επικρίσεις κατά των στιγμών ρεαλισμού του Ράιαν. Ο Πολ Ράιαν υπήρξε, άλλωστε, ο «αρχιτέκτονας» του συντηρητικού δημοσιονομικού δόγματος του κόμματος.

Μετά την ήττα του Ρόμνεϊ από τον Ομπάμα το 2012, όμως, ο Ράιαν μεταμορφώθηκε σε παράγοντα μετριοπάθειας και σε ηγετική μορφή της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρότι οι ιδεολογικές του θέσεις δεν άλλαξαν. Ο Ράιαν έτσι ψήφισε νομοσχέδια που επέτρεψαν τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την αποπληρωμή χρεών, όταν πολλοί συνάδελφοί του στο κόμμα επέλεξαν να τα καταψηφίσουν.

Οι πρόσφατες επικρίσεις με στόχο τον Ράιαν πηγάζουν από ισχυρή μειοψηφία ακροδεξιών σχολιαστών σε κάποια αμερικανικά ΜΜΕ, με προεξάρχοντες τους Μάρκ Λέβιν και Λόρα Ινγκραχαμ, από τις ιστοσελίδες RedState και Breitbart. Οι αναλυτές αυτοί απολαμβάνουν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή, σε σχέση με την επισκεψιμότητα των σελίδων τους.

Τη Δευτέρα, οργάνωση προσκείμενη στα υπερσυντηρητικά «Πάρτι τσαγιού» από την Αλαμπάμα προειδοποίησε ευθέως τη βουλευτή της πολιτείας, Μάρθα Ρόμπι, πως εάν στήριζε την υποψηφιότητα του Πολ Ράιαν για την προεδρία της Βουλής, θα αντιμετώπιζε εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή