Σκάνδαλο VW: Αυστηρότερα τεστ μετρήσεων ζήτησε η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος

Σκάνδαλο VW: Αυστηρότερα τεστ μετρήσεων ζήτησε η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή αυστηρότερων τεστ των μετρήσεων για την εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων ζήτησε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Μπάρμπαρα Χέντρικς.

Τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται ως πηγή του την Suddeutsche Zeitung αναφέρει ότι η Χέντρικς σε κυβερνητικό της έγγραφο αναφέρει ότι μελλοντικά «τα όρια εκπομπής ρύπων θα πρέπει να είναι τόσο αυστηρά στο μέλλον, ώστε το ντίζελ να είναι πραγματικά πιο καθαρό. Οι εταιρείες πρέπει να μάθουν ότι μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να αγνοούν την προστασία του περιβάλλοντος».

Κάποιες ευρωπαϊκές αγορές ενθαρρύνουν τη χρήση ντιζελοκίνητων οχημάτων διότι εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, το βασικό αέριο που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά μπορούν να παράγουν υψηλότερα ποσοστά νιτρικού οξειδίου, που είναι επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων.

Η Χέντρικς επεσήμανε ότι οι μηχανές που λειτουργούν με ντίζελ θα μπορέσουν να έχουν μέλλον μόνο αν η βιομηχανία μπορέσει να αποδείξει ότι «μπορεί να τις κάνει πραγματικά καθαρές». «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα ντιζελοκίνητα οχήματα κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή