Διαψεύδει η VW εμπλοκή 30 στελεχών της στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων

Διαψεύδει η VW εμπλοκή 30 στελεχών της στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen διέψευσε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που υποστήριξε ότι τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων.

"Αυτός ο αριθμός είναι εντελώς αβάσιμος" ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας από την έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Το περιοδικό, επικαλούμενο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα των ερευνών που διεξάγονται από τη νομική εταιρεία Jones Day και από την ίδια τη Volkswagen ανέφερε ότι δεκάδες διευθυντικά στελέχη θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Επικαλέστηκε επίσης δηλώσεις ενός προσώπου που έχει γνώση του θέματος και το οποίο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται να είπε ότι ο αριθμός εκείνων που εμπλέκονταν και γνώριζαν το σκάνδαλο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW Ματίας Μίλερ πρόκειται να μιλήσει αύριο σε κορυφαία στελέχη του ομίλου για την κατάσταση των ερευνών και για τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο όμιλος στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή