Ιστορική απόφαση υπέρ διαζευγμένων γυναικών

Ιστορική απόφαση υπέρ διαζευγμένων γυναικών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ δύο διαζευγμένων γυναικών, που ισχυρίζονταν ότι οι πρώην σύζυγοί τους είχαν παραπλανήσει τους δικαστές όσον αφορά το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, αποφάσισε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό, η οποία αναμένεται να ανοίξει εκ νέου άλλους, ιστορικούς, διακανονισμούς περιουσιακών στοιχείων σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η απόφαση αφορά τις υποθέσεις της Αλισον Σάρλαντ, 48 ετών από τη βόρεια Αγγλία, και της Βάρσα Γκόχιλ, 50 ετών από το Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις είχαν απορριφθεί από το βρετανικό εφετείο, αλλά χθες το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε υπέρ των δύο γυναικών.

Η Σάρλαντ είχε δεχθεί περισσότερα από δέκα εκατομμύρια στερλίνες σε μετρητά και ακίνητα, όταν διαπίστωσε ότι η εταιρεία του συζύγου της επρόκειτο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, παρά την ένορκη κατάθεσή του σύμφωνα με την οποία «κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού οικονομικού Τύπου, η αξία της επιχείρησης υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο στερλίνες, πολύ περισσότερα δηλαδή από αυτά που είχαν δηλωθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Αν και σε αυτή την περίπτωση ο δικαστής είχε δεχθεί ότι τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο πρώην σύζυγος δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αρνήθηκε να μεταβάλει την απόφασή του, επειδή η εταιρεία δεν είχε μπει στο χρηματιστήριο την εποχή του διακανονισμού και επειδή δεν μπορούσε να λάβει διαφορετική απόφαση. Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπρέντα Χέιλ, στην απόφασή της επισημαίνει πως η γυναίκα εξαιτίας της παραπλάνησης που επιχείρησε ο πρώην σύζυγός της και της δικαστικής απόφασης αποστερήθηκε του δικαιώματός της να εισακουσθούν οι ισχυρισμοί της.

Η Γκόχιλ είχε δεχθεί το 2004 να παρει ένα αυτοκίνητο και 270 χιλιάδες στερλίνες. Μετά το διαζύγιο, όμως, έμαθε το πόσο πλούσιος ήταν ο σύζυγός της όταν καταδικάστηκε για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή