Πιέσεις στην VW για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων

Πιέσεις στην VW για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις προς την VW προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει σε ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων οχημάτων της θα ασκήσει η γερμανική αρχή ασφαλείας οχημάτων «KBA», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Δίνουμε εντολή για την ανάκληση», δήλωσε την Πέμπτη στο Πρακτορείο εκπρόσωπος της KBA, επιβεβαιώνοντας σχετικό θέμα της εφημερίδας Bild.

Η Bild ανέφερε ότι η KBA είχε απορρίψει πρόταση της VW, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που έφεραν το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων θα μπορούσαν εθελοντικά να δώσουν τα οχήματά τους για να γίνουν οι σχετικές μετατροπές.

Το σκάνδαλο της VW ξεκίνησε με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας ότι 11 εκατομμύρια οχήματά της σε όλον τον κόσμο πιθανώς να δίνουν την εντύπωση πως είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον όταν δοκιμάζονται στους ελέγχους ρύπων, ενώ στην πραγματικότητα έφεραν λογισμικά που παραποιούν τις μετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή