Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κακοκαιρία που πλήττει τη γειτονική Ιταλία.

Η υπερχείλιση ποταμών και οι κατολισθήσεις σε βουνοπλαγιές προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανδρών στις κεντρικές περιφέρειες Λάτιο και Αμπρούτσο και μιας γυναίκας στην πόλη Μπενεβέντο, κοντά στην Νάπολη.

Στο Μπενεβέντο τα σχολεία και το πανεπιστήμιο παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ εκκενώθηκαν και κατοικίες για προληπτικούς λόγους.

Τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας πλήττει εντονότερα της νότιες περιφέρειες της χώρας, με πλημμύρες και κατολισθήσεις και στην Σικελία και την Απουλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μπάρι. Στην Απουλία, κοντά στην κωμόπολη Τρόια, εξαιτίας κατολίσθησης προκλήθηκε διαρροή φυσικού αερίου από το δίκτυο διανομής, η οποία αντιμετωπίσθηκε άμεσα με την επέμβαση ειδικευμένου προσωπικού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο υπουργός περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή