Ελεύθερος με αναστολή ο Οσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος με αναστολή ο Οσκαρ Πιστόριους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί με αναστολή στις 20 Οκτωβρίου, έναν χρόνο περίπου μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση πέντε χρόνων για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η διεύθυνση σωφρονιστικών υπηρεσιών ανέφερε σε δήλωσή της πως ο Πιστόριους θα τεθεί υπό κατ΄οίκον κράτηση από την ερχόμενη Τρίτη.

Ο δρομέας των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται σε φυλακή της Πρετόρια μετά την καταδίκη του πέρυσι τον Σεπτέμβριο έπειτα από δίκη που διήρκεσε επτά μήνες. Ο Πιστόριους καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια αφού πυροβόλησε με σφαίρες 9 χιλιοστών μέσα από την κλειδωμένη πόρτα της τουαλέτας στις 14 Φεβρουαρίου 2013 σκοτώνοντας το μοντέλο Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους επρόκειτο να αποφυλακιστεί με αναστολή τον Αύγουστο, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Μασούτα εμπόδισε την απελευθέρωσή του λέγοντας πως η προκαταρκτική εξέταση για την αποφυλάκισή του ήταν πρώιμη.

Στη δίκη του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο ο Πιστόριους είπε πως νόμισε πως η Στέενκαμπ ήταν διαρρήκτης.

Οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι η ετυμηγορία θα έπρεπε να είναι φόνος, επειδή ο Πιστόριους όφειλε να ξέρει πως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα μπορούσε να σκοτωθεί. Η έφεση θα εξεταστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή