Στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων στη Σουηδία

Στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων στη Σουηδία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Στην κατασκευή στρατοπέδων υποδοχής προσφύγων προχωρεί η Σουηδία από την ερχόμενη εβδομάδα, με την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία να αναφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες θα μπορούν να περάσουν τον χειμώνα σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με θέρμανση. Η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά πως 150.000 πρόσφυγες θα φθάσουν φέτος στη Σουηδία.

Την ίδια ώρα, διαφημιστική εκστρατεία με στόχο την αποθάρρυνση των προσφύγων που ζητούν άσυλο και σχεδιάζουν να κατευθυνθούν προς τις σκανδιναβικές χώρες σχεδιάζει να οργανώσει το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, όπως ανακοίνωσε η Πόλα Μπίλερ. Παράλληλα, η Νορβηγία επιθυμεί να αποπέμψει όσους Σύρους καταφθάνουν από τη Ρωσία και έχουν ζήσει εκεί για αρκετό διάστημα πριν από την κατάθεση της αίτησής τους για άσυλο. «Παρατηρούμε ότι όσοι έρχονται μέσω Στορσκόγκ κατοικούσαν για χρόνια στη Ρωσία», είπε ο υπ. Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Ανερς Ανουντσεν. «Αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και κατ’ επέκταση δε χρειάζεται να αναζητούν ασφάλεια στη Νορβηγία, αφού η Ρωσία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Νορβηγός ΥΠΕΞ, Μπόργκε Μπρέντε, φέρεται να συζήτησε το ζήτημα με τον Ρώσο ομόλογό του την Τετάρτη στη Φινλανδία. Την Πέμπτη, η Ουγγαρία ανακοίνωσε από την πλευρά της την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στα σύνορα με την Κροατία. Η πιθανότητα να κλείσουν τελείως τα σύνορα με τη γειτονική χώρα βρίσκεται υπό εξέταση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί ύστερα από σειρά συναντήσεων του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή