Τουρκία: Απαγχονισμένη σε τουαλέτα αεροδρομίου Βρετανίδα δημοσιογράφος

Τουρκία: Απαγχονισμένη σε τουαλέτα αεροδρομίου Βρετανίδα δημοσιογράφος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία Βρετανίδα δημοσιογράφος, διδακτορική φοιτήτρια και εργαζόμενη σε ΜΚΟ στο Ιράκ, η οποία ταξίδευε από το Λονδίνο στην πόλη Αρμπίλ βρέθηκε νεκρή στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έχοντας χάσει την επόμενη πτήση, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός και ο βρετανικός Τύπος.

Η 50χρονη Ζακλίν Σάτον βρέθηκε νεκρή το βράδυ του Σαββάτου μέσα στις τουαλέτες του αεροδρομίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Είχε φθάσει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με την πτήση της Turkish Airlines και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία, αλλά οι συνάδελφοί της απορρίπτουν την πιθανότητα η γυναίκα, η οποία είχε εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη και το BBC, να αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η 50χρονη βρέθηκε νεκρή "κάτω από ύποπτες συνθήκες".

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Σάτον ήταν εν ενεργεία διευθύντρια του ιρακινού παραρτήματος της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), μίας οργάνωσης που βοηθάει τους δημοσιογράφους στις εμπόλεμες ζώνες.

"Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι η συνάδελφός μου…και έμπειρη στα ταξίδια Τζάκι Σάτον αυτοκτόνησε", ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουντίπτο Μουκέρτζι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών όταν πληροφορήθηκε την είδηση.

"Σοκαριστική και θλιβερή η είδηση του θανάτου της Τζάκι Σάτον στην Κωνσταντινούπολη. Απαιτείται διεθνής, όχι μόνο τοπική έρευνα", δήλωσε σύμφωνα με την Guardian η συνάδελφός της δημοσιογράφος κι εργαζόμενη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, Ρεμπέκα Κουκ.

Η Σάτον μιλούσε πέντε γλώσσες και έκανε το διδακτορικό της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του Εθνικού Αυστραλιανού Πανεπιστημίου.

Φέρεται ότι έχασε την πτήση για την Αρμπίλ κι όταν επικοινώνησε με τις υπηρεσίες εδάφους της αεροπορικής εταιρείας πληροφορήθηκε ότι θα έπρεπε να αγοράσει νέο εισιτήριο καθώς η εταιρεία δεν ήταν υπεύθυνη για το περιστατικό.

Εκείνη τους ενημέρωσε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει νέο εισιτήριο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την τουαλέτα στον τερματικό σταθμό διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

Το πτώμα της βρέθηκε από τρεις Ρώσους επιβάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου.

Η αστυνομία έσπευσε επί τόπου αλλά η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Ήδη διενεργείται έρευνα. Το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή