Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Λονδίνο

Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Λονδίνο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία ύστερα από δέκα χρόνια πραγματοποιεί Κινέζος ηγέτης. Πρόκειται για τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος Σι και η σύζυγός του έχουν προσκληθεί από τη βασίλισσα να διανυκτερεύσουν στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, ενώ η τριήμερη επίσκεψη χαρακτηρίζεται προάγγελος «χρυσής εποχής» στενών διμερών σχέσεων.

Σήμερα το μεσημέρι, το προεδρικό ζεύγος της Κίνας θα επιβιβασθεί στη βασιλική άμαξα και θα μεταβεί με τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Μπάκιγχαμ για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους βασιλείς, ενώ την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει διαδήλωση κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Αργότερα, ο πρόεδρος Σι θα μιλήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αύριο το πρωί, ο κ. Σι θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιμπίριαλ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, προτού μεταβεί στην Ντάουνιγκ Στριτ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κάμερον.

Ο Κινέζος πρόεδρος θα δειπνήσει με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στον οποίο αναμένεται να εκθέσει τη φιλοδοξία του να καταστήσει το Λονδίνο διεθνές κέντρο κινεζικών επενδύσεων.

Την Παρασκευή ο κ. Σι και η σύζυγός του θα ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν το Κέντρο Γραφενίου στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή