Σεισμός 7,3 ρίχτερ στο Βανουάτου

Σεισμός 7,3 ρίχτερ στο Βανουάτου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη ανοικτά του αρχιπελάγους του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά δεν υπήρξε κίνδυνος τσουνάμι ούτε καταγράφηκαν ζημιές, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) και δήλωσαν σεισμολόγοι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 131 χλμ,, σε απόσταση 335 χλμ. από την πρωτεύουσα Πορτ Βίλα, διευκρίνισε το USGS.

«Στη βάση όλων των στοιχείων που διαθέτουμε, δεν αναμένεται τσουνάμι», ανέφερε από την πλευρά του το ειδικό κέντρο προειδοποίησης του Ειρηνικού.

«Ο σεισμός έγινε οπωσδήποτε αισθητός αλλά οι πιθανότητες να έχει προκαλέσει ζημιές είναι μικρές », δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεισμολόγος Νταν Τζάκσον.

Εξήγησε πως στην περιοχή του Βανουάτου έχουν σημειωθεί 27 σεισμικές δονήσεις άνω των 7 βαθμών τα 20 τελευταία χρόνια.

«Οι σεισμοί αυτού του τύπου είναι συχνοί εκεί. Η περιοχή γύρω από το Βανουάτου και τα νησιά Σολομώντα είναι η πιο σεισμογενής του πλανήτη», σύμφωνα με τον Τζάκσον.

Το αρχιπέλαγος των 80 νησιών, μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, βρίσκεται στη "ζώνη της φωτιάς" του Ειρηνικού, όπου η σύγκρουση των τεκτονικών πλακών προκαλεί συχνά σεισμούς και σημαντική ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή