Κύπρος: Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης του υπουργού Οικονομικών για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Κύπρος: Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης του υπουργού Οικονομικών για τις Κυπριακές Αερογραμμές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά και την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος θεωρεί πως ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δεν υπέχει καμία ποινική ή άλλη ευθύνη σε σχέση με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, εξασφαλίστηκε η ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του Υπουργού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, «το ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί, ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοσή του», ενώ «η αναστάληκε και η ποινική υπόθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών και σε σχέση με τον Υπουργό μόνο».

Νωρίτερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, σχετικά με την υπόθεση μη καταβολής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, μετά και την αποτυχία του Υπουργού να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για δεύτερη φορά.

Οι πρώην υπάλληλοι του εθνικού αερομεταφορέα, κατέθεσαν ιδιωτική ποινική αγωγή κατά του Υπουργού Οικονομικών, ωστόσο αυτός δεν είχε παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Η επίδοση της κλήσης για τη δίκη, δεν έγινε όπως προβλεπόταν προς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά στη γραμματέα του.

Κληρίδης: Γίνονται διαβήματα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης

Γίνονται διαβήματα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για υπόθεση που αφορά το Ταμείο Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι η περίπτωση αυτή αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε “σε σχέση με κατ` ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών”.

“Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του Υπουργού Οικονομικών”, ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θα προέβαινε σήμερα το πρωί στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τον Υπουργό.

Εξήγησε όμως ότι λίγο προτού καταχωρηθεί η αναστολή, δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Υπουργού “αδικαιολόγητα κατά την άποψη μας, και γίνονται διαβήματα για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή