Ιράκ: 365 σοροί τζιχαντιστών ανακαλύφθηκαν σε ομαδικούς τάφους

Ιράκ: 365 σοροί τζιχαντιστών ανακαλύφθηκαν σε ομαδικούς τάφους

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακαλύφθηκαν 19 ομαδικοί τάφοι που περιείχαν τις σορούς 365 μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην πόλη Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

«Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης ανακάλυψαν στη συνοικία Άσρι συνολικά 19 ομαδικούς τάφους που περιείχαν 365 πτώματα τρομοκρατών του Ντάες», ανέφερε ανακοίνωση των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν ένα ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά. Δεν είναι σαφές πώς αναγνωρίστηκαν οι σοροί ή πότε είχαν ταφεί.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, παραστρατιωτικές οργανώσεις στις οποίες κυριαρχούν σιίτες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, δρουν στο πλευρό των ιρακινών ένοπλων στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μπάιτζι και των περιχώρων.

Η στρατηγικής σημασίας περιοχή της πόλης Μπάιτζι και του κοντινού διυλιστηρίου της είναι θέατρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους 16 μήνες.

Οι τομείς-κλειδιά της περιοχής έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές αφότου το ΙΚ εξαπέλυσε την κεραυνοβόλα επίθεσή του και κατέλαβε μεγάλα τμήμα του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014, ωστόσο η μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση που άρχισαν οι ιρακινές δυνάμεις πριν από 10 ημέρες μοιάζει να είχε επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή