Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε δύο τεμένη

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε δύο τεμένη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 107 τραυματίστηκαν χθες σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις σε τεμένη στις βορειοανατολικές περιοχές της Νιγηρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους και ιατρικές πηγές.

Καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη των επιθέσεων, οι οποίες όμως φέρουν τα σημάδια της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ .

Η μια βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε ένα γεμάτο από κόσμο τέμενος σε ένα προάστιο της Γιόλα, πρωτεύουσα της πολιτείας Ανταμάουα, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους, τόνισε ο Αλχάτζι Σααντ Μπέλο, επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της πολιτείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Αυτή τη στιγμή 96 άνθρωποι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία στη Γιόλα", δήλωσε. "Δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας", πρόσθεσε.

Παράλληλα χθες, μια επίθεση βομβιστή καμικάζι κατά την διάρκεια της προσευχής σε ένα τέμενος στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, βόρεια της Γιόλα, σκότωσε τουλάχτιστον 10 ανθρώπους, σύμφωνα με μια πηγή του νοσοκομείου. Μια άλλη ιατρική πηγή ανέφερε πως 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή