Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν στρατολογούν παιδιά στις περιοχές που καταλαμβάνουν

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν στρατολογούν παιδιά στις περιοχές που καταλαμβάνουν

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ταλιμπάν έχουν κλείσει όλα τα σχολεία στην περιοχή Ουαρντόζ στην βορειοανατολική επαρχία Μπανταχσάν του Αφγανιστάν, και αναγκάζουν να ενταχθούν στις τάξεις τους παιδιά-στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα ο ασκών χρέη κυβερνήτη της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό Tolo, ο Σαχ Ουαλιουλάχ Αντέμπ δήλωσε πως οι Ταλιμπάν έχουν στείλει πολλά παιδιά να πολεμήσουν στις τάξεις τους σε εμπόλεμες ζώνες. «Οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν πρόσφατα να στρατολογούν παιδιά (…). Έχουν κλείσει σχολεία και οι περισσότερες απώλειες τους στις μάχες είναι παιδιά», δήλωσε ο Αντέμπ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες περί της συμμετοχής παιδιών-στρατιωτών σε μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την περιοχή Ουαρντόζ νωρίτερα αυτό το μήνα. Όπως ανέφερε η διεύθυνση εκπαίδευσης στην περιοχή, έχουν κλείσει τα σχολεία στα εδάφη που ελέγχουν, εμποδίζοντας 10.000 μαθητές να πάνε στο σχολείο μόνο στην περιοχή Μπανταχσάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή