ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες υποστηρικτές της Pegida διαδήλωσαν στη Δρέσδη

chiliades-ypostiriktes-tis-pegida-diadilosan-sti-dresdi-2107804

Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, που οργανώνει κινητοποιήσεις εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά απόψε στη Δρέσδη (ανατολικά), ωστόσο η συμμετοχή ήταν κατά το ήμισυ χαμηλότερη σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα, στην πρώτη επέτειο του λαϊκιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με ένα πανεπιστήμιο της πόλης, που εξειδικεύεται στην καταμέτρηση των συμμετεχόντων σε κινητοποιήσεις, 10.000 έως 12.000 άνθρωποι κατέκλυσαν μια πλατεία στο κέντρο της Δρέσδης έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν «οι Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida από το αρκτικόλεξο των λέξεων αυτών στη γερμανική γλώσσα), που ιδρύθηκε την 20ή Οκτωβρίου του 2014 στην περιοχή.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 50% χαμηλότερος από τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο του κινήματος.

Την ίδια στιγμή, περίπου 1.100 έως 1.300 άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του Pegida, απευθύνοντας έκκληση για ανοχή σε μια πόλη όπου ζουν πολύ λίγοι ξένοι και έχει μετατραπεί σε σύμβολο της ξενοφοβίας και του μίσους στη Γερμανία.