Ντάισελμπλουμ: Λιγότερα λεφτά σε κράτη-μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ντάισελμπλουμ: Λιγότερα λεφτά σε κράτη-μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για μείωση της παροχής ευρωπαϊκών πόρων προς τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρνούνται να υποδεχτούν πρόσφυγες, έκανε ο  πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η πρόταση Ντάισελμπλουμ είναι μία απάντηση στη νίκη του ευρωσκεπτικιστικού, συντηρητικού Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη στις εκλογές της Πολωνίας. Το PiS του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί προεκλογικά κατά της υποδοχής μουσουλμάνων προσφύγων στην Πολωνία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και γι’ αυτό αναμένονται ανταλλάγματα.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού –για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία– για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή