Μετέφεραν παράνομα χαβιάρι με νεκροφόρα

Μετέφεραν παράνομα χαβιάρι με νεκροφόρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Επιχείρηση λαθρεμπορίου χαβιαριού εντόπισε η ρωσική τροχαία, η οποία σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα μια νεκροφόρα που αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε μισό τόνο χαβιάρι μέσα σε φέρετρο. Ο οδηγός του γραφείου κηδειών είπε στην αστυνομία ότι μεταφέρει τη σορό νεκρής γυναίκας στην πόλη Χαμπαρόφσκ, στην Απω Ανατολή, αλλά όταν οι άνδρες της αποφάσισαν να κάνουν έρευνα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πτώμα στο όχημα.

Αντίθετα, βρήκαν πλαστικά τάπερ με χαβιάρι κάτω από τα στεφάνια και ακόμη και μέσα στο φέρετρο, συνολικού βάρους 500 κιλών. Το ακριβό έδεσμα από αυγά οξύρρυγχου, που βρίσκεται κυρίως στην Κασπία Θάλασσα, κοστίζει περίπου 100 δολάρια ανά 125 γραμμάρια. Η ελεύθερη αλιεία του ψαριού όμως έχει απαγορευθεί, καθώς οι πληθυσμοί του έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της υπεραλιείας στη διάρκεια των σοβιετικών χρόνων και μόνο το χαβιάρι από ιχθυκαλλιέργεια επιτρέπεται να διατίθεται προς πώληση. Ωστόσο η λαθραλιεία και λαθρεμπορία συνιστούν μάστιγες, ευρέως διαδεδομένες.

Εικόνες από νυχτερινές κάμερες της αστυνομίας δείχνουν τους άνδρες να εντοπίζουν το παράνομο φορτίο στη νεκροφόρα, μέσα σε τάπερ και άλλα δοχεία. Την ίδια λεία ανακαλύπτουν και όταν σηκώνουν το καπάκι του φέρετρου. Ο οδηγός και ο συνεργός του ορκίστηκαν πως δεν είχαν ιδέα για το παράνομο χαβιάρι μέσα στο φέρετρο, σύμφωνα με τη δήλωση που έκαναν στην αστυνομία. Ενας άνδρας τούς προσέγγισε και τους ζήτησε να μεταφέρουν το φέρετρο στο νεκροτομείο, καταβάλλοντας 360 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή