Συλλήψεις υπόπτων ISIS στην Τουρκία

Συλλήψεις υπόπτων ISIS στην Τουρκία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσαγωγή δεκάδων υπόπτων για συμμετοχή σε τουρκικό πυρήνα του «Ισλαμικού Κράτους» προχώρησε την Τρίτη η τουρκική αστυνομία, ύστερα από επιδρομές σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, όπως ανέφερε το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογκάν. Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη σύλληψη δεκαεπτά ενόπλων που επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στη Συρία. Τη Δευτέρα, η αστυνομία είχε εισέλθει αιφνιδιαστικά σε περισσότερα από δώδεκα σπίτια στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ. Κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκαν επτά ένοπλοι άνδρες και προσήχθησαν δώδεκα.

Η βομβιστική επίθεση αυτού του μήνα σε συγκέντρωση στην Αγκυρα έχει προκαλέσει κύμα επιχειρήσεων των τουρκικών Αρχών ενάντια σε υπόπτους, που φέρονται να διατηρούν διασυνδέσεις με την εξτρεμιστική οργάνωση. «Με τη χθεσινή επιχείρηση αποτρέψαμε μία μεγαλύτερη επίθεση από αυτή στην Αγκυρα. Ανώτατα στελέχη του τουρκικού πυρήνα του “Ισλαμικού Κράτους” σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της», δήλωσε ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Η αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη 21 άτομα από τα οποία τα επτά ήταν παιδιά. Στο Ικόνιο προσήχθησαν τριάντα ύποπτοι, ενώ ακόμη είκοσι συνελήφθησαν στην ανατολική επαρχία του Κοτζάελι.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, κατά την επιχείρηση της Δευτέρας στο Ντιγιάρμπακιρ έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υποστηρίζεται ότι δέχθηκαν επίθεση από έναν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά. Αρχικά, αξιωματούχοι της αστυνομίας είχαν αναφέρει ότι οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν λόγω εκρηκτικού μηχανισμού – παγίδας, που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα του σπιτιού. Την Τρίτη, ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας διευκρίνισε ότι «δύο αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, επειδή ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε». Στα σπίτια των υπόπτων εντοπίσθηκαν υλικά για κατασκευή βόμβας και όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν. Αγνωστο παραμένει εάν ο βομβιστής αυτοκτονίας βρισκόταν ανάμεσα στους υπόπτους για πιθανή πραγματοποίηση επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή