Ινδία: Ανάκληση 100.000 οχημάτων από την VW

Ινδία: Ανάκληση 100.000 οχημάτων από την VW

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παράρτημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην Ινδία ενδέχεται να ανακαλέσει 100.000 ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα στη χώρα εξαιτίας του σκανδάλου με το παράνομο λογισμικό, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-TV18 επικαλούμενο πηγές.

Οι ανακλήσεις στην Ινδία αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν από τις 8 Νοεμβρίου και θα αφορούν κυρίως τα οχήματα εκείνα που φέρουν εισαγόμενους κινητήρες, ενώ θα περιλαμβάνουν και 20.000 ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη χώρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκπρόσωπος της Volkswagen Ινδίας δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη έχει παραδεχτεί την ευθύνη της για το παράνομο λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων που τοποθέτησε σε περίπου 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να προκληθεί σάλος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και η Volkswagen να καταγράψει την πρώτη της τριμηνιαία ζημιά σε 15 χρόνια εξαιτίας των χρηματοοικονομικών προβλέψεων που έγιναν για να καλυφθούν τα πρώτα κόστη από το σκάνδαλο.

Η κολοσσιαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο κατέγραψε καθαρή ζημιά 1,67 δισεκ. ευρώ. Το αποτέλεσμα οφείλεται στα 6,7 δισεκ. ευρώ που μπήκαν στην άκρη για την αντιμετώπιση του σκανδάλου.

Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά είναι λιγότερο κακά απ' ό,τι προβλεπόταν, καθώς αναλυτές υπολόγιζαν πως η καθαρή ζημιά θα έφτανε τα 2,11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή