Συρία: Βομβαρδισμοί στο νότιο τμήμα της χώρας από την Ρωσία

Συρία: Βομβαρδισμοί στο νότιο τμήμα της χώρας από την Ρωσία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην επαρχία Ντεράα, στο νότιο τμήμα της Συρίας, για πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης όπως ανακοίνωσαν αντάρτες που επιχειρούν στην περιοχή και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αν επιβεβαιωθούν, τα αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή Τελ αλ-Χάραχ θα είναι τα πρώτα στο νότιο άκρο της χώρας που έχουν πραγματοποιήσει ρωσικά αεριωθούμενα έπειτα από αεροπορικά πλήγματα σχεδόν ενός μήνα προς υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η επαρχία Ντεράα και η ομώνυμη πρωτεύουσά της βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η Τελ αλ-Χάραχ απέχει λιγότερο από 20 χλμ. από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Ο Μπασάρ αλ-Ζούμπι, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Στρατού του Γιάρμουκ που επιχειρεί στην περιοχή της Ντεράα, δήλωσε: "Είναι κατά πάσα πιθανότητα ρωσικά".

Η συριακή πολεμική αεροπορία δεν εξαπέλυσε επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας, είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο πηγών επί του εδάφους, ανέφερε επίσης πως τα μαχητικά αεροσκάφη πιστεύεται ότι είναι ρωσικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή