Γερμανία: Από 7-16 δισεκατομμύρια θα στοιχίσει η φροντίδα των προσφύγων

Γερμανία: Από 7-16 δισεκατομμύρια θα στοιχίσει η φροντίδα των προσφύγων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 7 και 16 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κυμανθεί το κόστος της φροντίδας των προσφύγων το 2016 για τους γερμανικούς Δήμους και τις Κοινότητες, αναλόγως με το πόσοι θα είναι τελικά οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στην Γερμανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Πόλεων Γερμανίας, το 2016 είναι πιθανό να φθάσουν στην Γερμανία από 500.000 ως και 1.200.000 πρόσφυγες, με τον υπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών τους να ξεπερνά αυτόν της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο δεσμεύθηκε να διαθέσει στους δήμους 670 ευρώ μηνιαίως για κάθε πρόσφυγα, ωστόσο οι ίδιες οι πόλεις υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν περίπου 1000 ευρώ, καθώς λαμβάνουν υπ' όψιν το άμεσο κόστος που συνδέεται με την υποδοχή και την φροντίδα των προσφύγων κατά την διάρκεια της διαδικασίας αίτησης χορήγησης ασύλου, αλλά και το κόστος της ένταξής τους στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, υποστηρίζουν οι γερμανικές πόλεις, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις απαιτούμενες υποδομές, όπως οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία, αλλά και για διαμερίσματα με χαμηλό ενοίκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή