Εξι συναντήσεις εντός Νοεμβρίου για Αναστασιάδη – Ακιντζί

Εξι συναντήσεις εντός Νοεμβρίου για Αναστασιάδη – Ακιντζί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πραγματοποιήση έξι συναντήσεων εντός Νοεμβρίου συμφώνησαν Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνάντησης των δύο ηγετών, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, σημείωσε πως κατά τις επόμενες συναντήσεις δεν θα γίνεται η οποιαδήποτε ανακοίνωση όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Η αμέσως επόμενη συνάντηση των κ. Αναστασιάδη – Ακιντζί είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες πέντε στις 5, 18, 20, 23 και 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Άιντε, στο μεσοδιάστημα οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους θα συνεχίσουν να συναντώνται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στην ανακοίνωσε που διάβασε, ο κ. Άιντε επανέλαβε τη δέσμευση των δύο ηγετών για λύση του κυπριακού στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014, καθώς επίσης και την αναγνώριση από πλευράς τους, της σκληρής δουλειάς που έγινε από τους διαπραγματευτές και τις ομάδες εργασίας, για τα κριτήρια του περιουσιακού, στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, του διαμοιρασμού εξουσίας καθώς επίσης και της οικονομίας.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η δέκατη από τότε που ξεκίνησαν οι συνομιλίες τον Μάη, ενώ οι διαπραγματευτές συναντήθηκαν ήδη 50 φορές και οι τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας 87 φορές.

Αναστασιάδης: Εποικοδομητική η συνάντηση

«Καλή και παραγωγική» χαρακτήρισε ο Kύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης τη σημερινή συνάντηση, κατά την οποία έχει αποφασιστεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες με έξι συναντήσεις το Νοέμβριο, προκειμένου να εξεταστούν, όχι μόνο το περιουσιακό, αλλά και τα εκκρεμούντα θέματα».

«Δεν σημαίνει ότι εντός Νοεμβρίου θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι θα περατωθούν οι διαπραγματεύσεις κατά τρόπο που να οδηγηθούμε σε μια λύση. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, αν υπάρξει και η καλή θέληση από την άλλη πλευρά. Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήταν μια καλή, παραγωγική συνάντηση σήμερα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή