Εντοπίστηκε ναυάγιο που πιστεύεται πως είναι το El Faro

Εντοπίστηκε ναυάγιο που πιστεύεται πως είναι το El Faro

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ναυάγιο που πιστεύεται ότι είναι το εμπορικό πλοίο El Faro, το οποίο χάθηκε ενώ έπλεε σε μια περιοχή που έπληξε ο τυφώνας Χοακίν και πιστεύεται ότι βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του, εντοπίστηκε χθες Σάββατο σε βάθος 15.000 ποδών (4.572 μέτρων), ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών σε ανακοίνωσή της.

Μια ομάδα έρευνας που επιβαίνει στο USS Apache εντόπισε τα συντρίμμια χρησιμοποιώντας σόναρ, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB) στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ένα τηλεκατευθυνόμενο βαθυσκάφος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι το ναυάγιο αυτό είναι το El Faro αργότερα σήμερα. Το ναυαγισμένο πλοίο μοιάζει να είναι ακέραιο και βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο βυθό.

Το πλοίο, μήκους 224 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου, αφού είχε αποπλεύσει από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντας για το Πουέρτο Ρίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή