Κύπρος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Κύπρος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η  επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης για τη διάσωση πλοιαρίου με αριθμό πρόσφυγων, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Πληροφoρίες της «Κ» αναφέρουν ότι πρόκειται για 26 συνολικά άτομα, 20 εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφερθεί με τα ελικόπτερα διάσωσης στα νοσοκομεία Παραλιμνίου και Λάρνακας. Την ίδια ώρα, τα πτητικά μέσα επιχειρούν για τη διάσωση των άλλων 6 ατόμων. Λόγω των δυνατών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση σκαφών. Ωστόσο, επειδή το σημείο απέχει περίπου 5-6 χιλιόμετρα από τη στεριά, αυτό διευκολύνει την επιχείρηση διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέα εξέλιξη, στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, μεταφέρεται από το Νοσοκομείο Παραλιμνίου ανήλικο παιδί, το οποίο πιθανόν να αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Οι μετανάστες διασώθηκαν κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή από τα παγωμένα νερά ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα πτητικά μέσα κατάφεραν να περισυλλέξουν από τα παγωμένα νερά 20 συνολικά άτομα, στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια διακομίστηκαν, άλλα στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου, και άλλα Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας λόγω έλλειψης χώρου στο Νοσοκομείο της Αμμοχωστου.

Σε πλήρη κινητοποιήση τέθηκαν από την πρώτη στιγμή, τόσο η Πολιτική Αμυνα όσο και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, προκειμένου να παρέσχουν βοήθεια εκεί και όπου χρειάζεται. Το έργο του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στη περιοχή όσο και της θαλασσοταραχής που επικρατεί. Στα γραφεία του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα μετέβη αργά το βράδυ και ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης ο οποίος συμμετέχει στις ενέργειες για συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης των μεταναστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή