Συλλήψεις μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο ζητάει ο επικεφαλής της Frontex

Συλλήψεις μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο ζητάει ο επικεφαλής της Frontex

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, αναμένει περαιτέρω αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και ζητεί από τις χώρες της ΕΕ «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Λεγκέρι τόνισε: «Όποιος έχει ταξιδέψει παράτυπα και δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο θα πρέπει να οδηγείται γρήγορα πίσω στη χώρα του».

Προκειμένου να γίνεται αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος, «αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται» όσοι μετανάστες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων είναι δυνατό οι παράτυποι μετανάστες να κρατούνται έως και 18 μήνες, προκειμένου να οργανωθεί ο επαναπατρισμός τους.

Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, η Frontex έχει ήδη καταγράψει φέτος «περισσότερες από 800.000 παράτυπες εισόδους» από τα σύνορα της ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη «στο ανώτατο σημείο» του κύματος μετανάστευσης, εξήγησε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή