Απεργία μίας εβδομάδας για τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa

Απεργία μίας εβδομάδας για τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από αύριο, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.

«Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου, σημειώνοντας πως η απεργία δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).

Η εταιρεία, που έχει απολέσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ήδη φέτος κέρδη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων, καθώς το συνδικάτο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις και δεν θα το κάνει πριν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, απέρριψε μια πρόταση που ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του συνδικάτου για τους υφιστάμενους εργαζομένους, αλλά θα παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ένα από τα βασικά αιτήματα του συνδικάτου ήταν οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση από την εταιρεία.

Η διοίκηση πραγματοποίησε παράλληλα σήμερα συζητήσεις για τις συντάξεις με το συνδικάτο ver.di, που εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους. Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι συζητήσεις έληξαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ανακοινώνοντας πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Οι θυγατρικές του ομίλου της Λουφτχάνσα, οι Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings και Brussels Airlines δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή