Easyjet: Οι Αρχές της Αιγύπτου ανέστειλαν τις βρετανικές πτήσεις προς το Σαρμ ελ – Σέιχ

Easyjet: Οι Αρχές της Αιγύπτου ανέστειλαν τις βρετανικές πτήσεις προς το Σαρμ ελ – Σέιχ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αεροπορική εταιρία EasyJet ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι αιγυπτιακές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις βρετανικών αεροπορικών εταιριών προς το Σαρμ ελ-Σέιχ, το αιγυπτιακό παραθαλάσσιο θέρετρο απ΄ όπου είχε απογειωθεί το Σάββατο το ρωσικό αεροπλάνο που εξερράγη εν πτήσει με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες, κάτι που σημαίνει πως πολλές από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον επαναπατρισμό βρετανών τουριστών δεν θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθούν.

Η EasyJet ανέφερε πως δύο αεροπλάνα που είχαν φθάσει ήδη στο Σαρμ ελ-Σέιχ μπόρεσαν να αναχωρήσουν, αλλά δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση άλλων οκτώ πτήσεών της.

Νωρίτερα, η αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία είχε ανακοινώσει ότι 29 πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα για τον επαναπατρισμό των βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ.

Το Λονδίνο είχε αναστείλει τις πτήσεις όλων των βρετανικών εταιριών από το Σαρμ ελ-Σέιχ την Τετάρτη. Περίπου 20.000 βρετανοί τουρίστες παραμένουν στο Σαρμ ελ-Σέιχ και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει στις εταιρίες να τους επαναπατρίσουν από σήμερα.

«Εβδομήντα τέσσερις πτήσεις προβλέπεται να αναχωρήσουν από το Σαρμ ελ-Σέιχ σήμερα, από τις οποίες οι 29 είναι από βρετανικές εταιρίες για να μεταφέρουν βρετανούς τουρίστες των οποίων οι διακοπές έλαβαν τέλος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του αιγυπτιακου υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας Χόσαμ Καμάλ.

Τρεις αεροπορικές εταιρίες, οι EasyJet, Monarch και Thomson είχαν ανακοινώσει σήμερα στις ιστοσελίδες τους πτήσεις με αναχώρηση από το Σαρμ ελ-Σέιχ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

Στο μεταξύ, η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM απαγόρευσε σήμερα τη φόρτωση αποσκευών στην πτήση της από το Κάιρο στο Άμστερνταμ, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αναφέρθηκαν ανοικτά στο ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας πάνω στο ρωσικό αεροπλάνο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Σάββατο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που επιβεβαίωσε την Τετάρτη την ανάληψη ευθύνης.

«Στη βάση εθνικών και διεθνών πληροφοριών, και για προληπτικούς λόγους, η KLM δεν θα επιτρέπει τη φόρτωση αποσκευών», ανέφερε η εταιρία.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Άμστερνταμ στις 07:42 (08:42 ώρα Ελλάδας).

Κανένας περιορισμός δεν προβλέπεται ωστόσο για την πτήση KLO553 που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής προς το Κάιρο η οποία αναμένεται να απογειωθεί από τον αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ στος 20:55 (21:55 ώρα Ελλάδας) και να προσγειωθεί στο Κάιρο στις 02:15.

Η KLM εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή