Συρία: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών ξανά η Χάμα

Συρία: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών ξανά η Χάμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χωριό Ατσχάν που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Χάμα κατάφεραν να ανακαταλάβουν δυνάμεις ισλαμιστών ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς Ασάντ στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Συριακός στρατός έχασε πολλές περιοχές στη Χάμα που είχε θέσει τον τελευταίο μήνα υπό τον έλεγχό του, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.

«Μαχητές της ισχυρής οργάνωσης Αχραρ αλ-Σαμ μαζί με άλλες οργανώσεις ισλαμιστών και ανταρτών κατέλαβαν σήμερα το πρωί την Ατσχάν και άλλες γειτονικές περιοχές», έπειτα από σφοδρές μάχες τη νύχτα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, αναφέρει με το Παρατηρητήριο.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Ατσχάν στις 10 Οκτωβρίου.

Δεκαέξι μέλη του συριακού στρατού και φιλοκυβερνητικών οργανώσεων και τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις τελευταίες μάχες, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Ολες οι νίκες που κατήγαγαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην περιοχή χάθηκαν. Είναι μια αποτυχία για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ», δήλωσε ο Ραχμάν.

Την Πέμπτη οι ισλαμιστές ανακατέλαβαν το Ταλ Σάκε, στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ημέρα, ο στρατός έχασε τον έλεγχο της Μόρεκ, της μοναδικής περιοχής που τελούσε υπό τον έλεγχο του στρατού πάνω στη σημαντική λεωφόρο που συνδέει το Χαλέπι και τη Χάμα έπειτα από μάχες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζουντ αλ-Ακσα.

Μάχες διεξάγονται την Παρασκευή στις περιοχές κοντά στη Μάαν, νοτίως της Ατσχάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή