Αίγυπτος: Το μαύρο κουτί καταγράφει έντονο θόρυβο πριν την συντριβή του ρωσικού Airbus

Αίγυπτος: Το μαύρο κουτί καταγράφει έντονο θόρυβο πριν την συντριβή του ρωσικού Airbus

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αιγύπτιος επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά δήλωσε ότι ένας θόρυβος ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των στοιχείων του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου, ωστόσο οι πρώτες παρατηρήσεις δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του αιτίου που προκάλεσε τη διάλυση του αεροσκάφους 23 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οπως διευκρίνισε ο Αϊμάν ελ-Μοκάντεμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο, «θα πραγματοποιηθεί φασματική ανάλυση για να προσδιορισθεί η προέλευση αυτού του θορύβου».

«Τα δεδομένα των δύο καταγραφέων της πτήσης μεταφέρθηκαν επιτυχώς…ο χρόνος ανάμεσα στην απογείωση και τις τελευταίες καταγραφές είναι 23 λεπτά και 14 δευτερόπλεπτα», διευκρίνισε.

Ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η έρευνα δεν έχει επιτρέψει ακόμη την εξαγωγή συμπεράσματος.

«Δεν έχουμε αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αλλά δεν υπάρχει διαμορφωμένη υπόθεση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη πλήρους έκθεσης», είπε.

Αιγυπτιακή πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών , σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον τόπο της συντριβής, δίνουν «ισχυρή προτεραιότητα» στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή