Αποχαιρετισμός στον μάστερ της Νέας Ορλεάνης

Αποχαιρετισμός στον μάστερ της Νέας Ορλεάνης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θυμάμαι το 2007 στο Ηρώδειο, όταν είχε έρθει μαζί με τον Ελβις Κοστέλο για να παρουσιάσουν live τη συνεργασία τους, έναν υπέροχο δίσκο – μελωδική παρηγοριά για την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης από τον τυφώνα Κατρίνα. Παρακολουθώντας τον να σολάρει, είχες την εντύπωση ότι δεν άγγιζε τα πλήκτρα. Ο μάστερ της μουσικής της Νέας Ορλεάνης, θρύλος της rhythm’n blues μουσικής, Αλέν Τουσέν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, το βράδυ της Δευτέρας στη Μαδρίτη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WWL, επικαλούμενο πηγές από την οικογένειά του.

Το προηγούμενο βράδυ είχε δώσει συναυλία στο Τεάτρο Λάρα στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, και ένα σύντομο βίντεο που ανέβασαν οι διοργανωτές της συναυλίας στο Twitter, έδινε γεύση από τη μοναδική ατμόσφαιρα που είχαν οι live συναυλίες του. Eκπληκτικός πιανίστας και συνθέτης, με περισσότερα από εξήντα χρόνια πορείας στη μουσική, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς παραγωγούς και συνθέτες. Βρίσκεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες των Ααρον Νέβιλ, Λι Ντόρσεϊ, Ρόμπερτ Πάλμερ, Σόλομον Μπερκ μεταξύ πολλών άλλων. Ζούσε για τη μουσική και πίστευε ότι «η έμπνευση μπορεί να σε ‘’χτυπήσει’’ οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Οταν τον ρωτούσαν πού οφείλεται η σπουδαία μουσική παραγωγή της Νέας Ορλεάνης απαντούσε, «στα πάντα. Από την ιστορία μας μέχρι το φαγητό που τρώμε». Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις εξομολογήθηκε τι κέρδισε από τη μουσική: «Είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο, γιατί πάντα σε πηγαίνει σε κάτι καινούργιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γράφονται νέα τραγούδια που θα προστεθούν στα εκατομμύρια που ήδη υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής. Κάποια θα τα ακούσεις αύριο ή την επόμενη μέρα. Και κανένα απ’ αυτά τα τραγούδια δεν θα σου κάνει κακό. Αυτό είναι μαγικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή