Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για το προσφυγικό

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για το προσφυγικό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό, επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ και το CNN, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή