Επτά βρέφη νεκρά στη Βαυαρία

Επτά βρέφη νεκρά στη Βαυαρία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν Γερμανοί αστυνομικοί κατά την έρευνα διαμερίσματος στο Βέλενφελς της βόρειας Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τσεχία, όταν ανακάλυψαν τα πτώματα τουλάχιστον επτά βρεφών. Οι πρώτες πληροφορίες είναι ελάχιστες και δεν αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αρχικά ακούστηκε ότι ένας γιατρός ανακάλυψε τα νεκρά μωρά, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα βρήκε ένα νεκρό μωρό και κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν επτά νεκρά μωρά, τα σώματα των οποίων υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις από τους ιατροδικαστές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου τους. Πρόκειται για χρονοβόρο διαδικασία η οποία, ως φαίνεται, θα έχει μεγάλη διάρκεια εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα πτώματα. Ομως, οι Αρχές περιμένουν ότι θα έχουν κάποιες πρώτες απαντήσεις με την έλευση της επόμενης εβδομάδας.

Αστυνομικοί, πάντως, έλεγαν ότι δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η επικοινωνία με την πρώην ένοικο, μια 45χρονη γυναίκα. Πάντως, η αστυνομία έχει καλέσει πολλά άτομα για κατάθεση. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό επί πόσο καιρό ήταν νεκρά τα βρέφη, ούτε ποιος ήταν ο ένοικος του διαμερίσματος τη συγκεκριμένη περίοδο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται υπό τα φώτα της δημοσιότητας ένα τόσο τραγικό περιστατικό. Παρότι σε αυτήν την περίπτωση παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες θανάτου των μωρών, η ηλικία τους αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, εκ πρώτης μοιάζει να έχει πολλά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της Σαμπίνε Χ., όπως έμεινε γνωστή, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το 2005, όταν ανακαλύφθηκαν εννιά νεκρά νεογνά θαμμένα σε γλάστρες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στην ανατολική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Ο σκελετός, μάλιστα, ενός μωρού είχε τοποθετηθεί σε ένα παλιό ενυδρείο. Η μητέρα τους τα είχε γεννήσει μόνη της και τα είχε αφήσει να πεθάνουν χωρίς να αποκαλύψει σε κανέναν το παραμικρό. Η ίδια δικαιολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι είχε ήδη αποκτήσει τρία παιδιά και ο σύζυγός της δεν ήθελε, ενώ η ίδια φοβόταν πως η αποκάλυψη κάθε εγκυμοσύνης θα τον έκαναν να την εγκαταλείψει παίρνοντας τα παιδιά μαζί του. H Σαμπίνε Χίλσετζ, η μητέρα, δικάστηκε ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και κρίθηκε ένοχη για οκτώ ανθρωποκτονίες (η μία είχε παραγραφεί) ενώ καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη, την ανώτερη ποινή που μπορούσε να επιβάλει το δικαστήριο.

Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, που την καταδίκασε, είχε πει ότι ο θάνατος του πρώτου βρέφους το 1988 αποτέλεσε και τη βάση για όλα όσα έγιναν αργότερα. Η ίδια η μητέρα ισχυριζόταν, πάντως, ότι δεν θυμόταν καθόλου τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των διαδοχικών κυήσεών της και των τοκετών, επίσης ότι κατανάλωνε πολύ μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών όταν ερχόταν η ώρα της γέννας, καθώς και ότι δεν είχε ιδέα εάν τα μωρά είχαν γεννηθεί ζωντανά ή νεκρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή