Μπατακλάν: Η πιο αιματηρή επίθεση

Μπατακλάν: Η πιο αιματηρή επίθεση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χειρότερη επίθεση της βραδιάς έγινε στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, έναν από τους δημοφιλέστερους του Παρισιού, όπου το βράδυ της Παρασκευής έπαιζαν οι αμερικανοί Eagles of Death Metal. Η συναυλία ήταν sold-out και το ηλικίας 150 ετών θέατρο, χωρητικότητας 1500 ατόμων, ήταν γεμάτο.

Οι αμερικανοί έπαιζαν επί μία ώρα όταν ξαφνικά τέσσερεις τρομοκράτες οπλισμένοι με AK-47 μπήκαν στον χώρο. Ακούστηκαν κραυγές "Αλάχ Ακμπαρ" κι αμέσως μετά οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ.  Ενας μάρτυρας άκουσε έναν ένοπλο να κατηγορεί τον Φρανσουά Ολάντ για την επέμβαση στην Συρία κι αυτή ήταν η πρώτη, καθαρή ένδειξη ότι το Παρίσι είχε γίνει στόχος ισλαμιστών για μία ακόμα φορά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ένοπλοι επί είκοσι λεπτά γάζωναν το πλήθος, ρίχνοντας παράλληλα χειροβμβίδες εδώ κι εκεί.

"Οταν άρχισαν να πυροβολούν είδαμε λάμψεις" δήλωσε μία εκ των επιζώντων. " Ολοι πέσαμε στο πάτωμα. Παντού ήταν σκοτάδι."

"Ηταν μία σκηνη σφαγής" δήλωσε ένας ρεπόρτερ που κάλυπτε την συναυλία των αμερικανών.

Αρκετοί από τους θεατές κατάφεραν να διαφύγουν από τις πίσω εξόδους. Ενας εξ αυτών έγραψε στο Facebook: "Ζωντανός. Μόνο μερικές γρατζουνιές. Πτώματα παντού".

Γύρω στις 10 το βράδυ οι τρομοκρατες άρχισαν να συγκεντρώνουν επιζώντες, τους οποίους κράτησαν ομήρους ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Μπατακλάν. Η αστυνομική πολιορκία συνεχίστηκε επί δύο ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή