Τουρκία: Δίωξη σε βάρος μελών του HDP για πρόσκληση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση

Τουρκία: Δίωξη σε βάρος μελών του HDP για πρόσκληση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Επιτροπής Σμύρνης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP δικάζονται στην Τουρκία, γιατί σε προεκλογική συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δίχως να έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Το HDP είχε καλέσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος στην Σμύρνη παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουνίου, πλην όμως ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πάει και έστειλε τον κ. Γιάννη Μπουρνούς ο οποίος και εκφώνησε λόγο. Με βάση την τουρκική νομοθεσία θα έπρεπε οι αρμόδιοι να ενημερώσουν εγκαίρως τις αρχές για την παρουσία του ξένου πολιτικού και επειδή δεν το έπραξαν η εισαγγελία άσκησε δίωξη σετ ον αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τσβιτ Ουγουρ και άλλα πέντε στελέχη που κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και τριών χρόνων.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Son dakika, ο κ.Ουγουρ χαρακτήρισε ορθή την δίκη φαίνεται ορθή, με βάση τη στενή ερμηνεία του νόμου, τονίζοντας όμως ότι οι διατάξεις θα πρέπει να ερμηνευθούν στο πλαίσιο των ελευθεριών. “Τη στιγμή που στη χώρα διαπράττονται πολιτικές δολοφονίες, και δολοφονίες γυναικών, ασχολούνται μαζί μας με την αιτιολογία ότι δεν γνωστοποιήσαμε εγκαίρως στη Διεύθυνση Ασφαλείας για την παρουσία του προσκεκλημένου μας από την Ελλάδα. Αυτό συνιστά ξεκάθαρη ένδειξη ότι το καθεστώς του AKP είναι το καθεστώς της 12ης Σεπτεμβρίου. Ελπίζω τα Δικαστήρια να τηρήσουν εν προκειμένω μια πιο δίκαιη στάση» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή