Ανοιξαν τα μουσεία στην Πόλη του Φωτός

Ανοιξαν τα μουσεία στην Πόλη του Φωτός

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λειτούργησαν χθες, ύστερα από δύο ημέρες διακοπής, τα μουσεία και οι αίθουσες ψυχαγωγίας στο Παρίσι. Η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Φλερ Πελερέν, για κλειστά μουσεία, αφορούσε τα δημόσια ιδρύματα και όχι τα ιδιωτικά μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η υπουργός «συνέστησε», ωστόσο, στα ιδιωτικά ιδρύματα να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες τους, σύσταση η οποία εισακούστηκε από όλους τους ενδιαφερομένους.

Τα μεγάλα μουσεία της πρωτεύουσας άνοιξαν έτσι τις πόρτες τους στους επισκέπτες χθες, μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στις 12 το μεσημέρι.

Κλειστός παρέμεινε χθες ο Πύργος του Αϊφελ, η λειτουργία του οποίου ως παρατηρητηρίου για τους επισκέπτες αναβλήθηκε «μέχρι νεωτέρας», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διαχείρισης του εμβληματικού μνημείου, το οποίο φωτίσθηκε στα χρώματα της γαλλικής σημαίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Από τη μεριά της, η δημαρχία του Παρισιού είχε αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας όλων των μουσείων, βιβλιοθηκών, γυμναστηρίων, χώρων κολύμβησης, υπαίθριων αγορών τροφίμων, αιθουσών μουσικής και ωδείων και δημαρχείων, έως και χθες στις δώδεκα το μεσημέρι. Σε λειτουργία αυτό το Σαββατοκύριακο παρέμειναν μόνο τα νεκροταφεία, πάρκα και οι δημόσιοι κήποι.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει και πάλι το ανάκτορο των Βερσαλλιών στο κοινό, παρότι το παλάτι των Γάλλων βασιλέων είχε ανοίξει μόνο για λίγες ώρες το πρωί του Σαββάτου.

Πλήγμα για χιλιάδες επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας υπήρξε επίσης η διακοπή λειτουργίας της Eurodisney, που θα άνοιγε πάλι τις πόρτες της για τους μικρούς της φίλους την Τετάρτη το πρωί.

Από το βράδυ της Κυριακής κιόλας, άνοιξαν πάλι τις πόρτες τους οι κινηματογραφικές αίθουσες της πρωτεύουσας, ύστερα από δύο ημέρες διακοπής λειτουργίας, εξαιρουμένων όσων ανήκουν στο δίκτυο Pathe-Gaumont, που άρχισαν τις προβολές χθες το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή