Τυνησία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση που ήταν προγραμματισμένη για αυτό τον μήνα

Τυνησία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση που ήταν προγραμματισμένη για αυτό τον μήνα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τυνησία εξάρθρωσε έναν πυρήνα αποτελούμενο από 17 ένοπλους ισλαμιστές και απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση που ήταν προγραμματισμένη για αυτό τον μήνα και είχε στόχο ξενοδοχεία αλλά και εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Αποτρέψαμε μία μεγάλη επίθεση αυτό τον μήνα την οποία ο τρομοκρατικός πυρήνας προετοίμαζε εναντίον ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων των δυνάμεων ασφαλείας καθώς και πολιτικών, με απώτερο στόχο να επιφέρει το χάος στη χώρα", δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών Ραφίκ Τσέλι.

Ο ίδιος είπε ότι οι ένοπλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη και τη Συρία και ανέμεναν εντολές για να εκτελέσουν τις επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις αυτή τη χρονιά.

Τον Μάρτιο, ένοπλοι σκότωσαν 21 τουρίστες σε επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, ενώ τον Ιούνιο 38 ξένοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Σούσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT