«Συναγερμός» στο Ανόβερο για ενδεχόμενο χτύπημα

«Συναγερμός» στο Ανόβερο για ενδεχόμενο χτύπημα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΝΟΒΕΡΟ. «Μια προειδοποίηση», άγνωστης φύσης, ήταν ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή ο φιλικός αγώνας Γερμανίας – Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες το βράδυ στο Αννόβερο. Παρά το όργιο φημολογιών, ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Αργά το βράδυ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε «τουλάχιστον ένας μηχανισμός» σε τρένο στον κεντρικό σταθμό της πόλης. «Πρόκειται είτε για βόμβα είτε για επαγγελματικά κατασκευασμένη απομίμηση», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι δεν χρειάστηκε ελεγχόμενη έκρηξη. Από τον έλεγχο του σακιδίου με ακτίνες φάνηκε ότι περιείχε κινητό τηλέφωνο, καλώδια και πλακέτες. Μόλις το άτομο που εγκατέλειψε το σακίδιο κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτό, τράπηκε σε φυγή.

Τον χθεσινό φιλικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας επρόκειτο να παρακολουθήσουν η καγκελάριος Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους τρομοκράτες που επιχείρησαν να πλήξουν τον προηγούμενο αγώνα της εθνικής Γερμανίας, την Παρασκευή στο Παρίσι. Η Μέρκελ είχε ήδη προσγειωθεί στο Αννόβερο όταν ελήφθη η απόφαση για την αναβολή του αγώνα.

«Για σήμερα είχαμε πολύ πυκνές προειδοποιήσεις και για λόγους προστασίας του πληθυσμού αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος παρέμεινε στην πόλη και μίλησε στα μέσα ενημέρωσης. Αν η κυβερνητική πολιτική της Γερμανίας ορίζεται από τη διαπάλη ανάμεσα στην καγκελάριο και στους αμφισβητίες της, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι, κατά τα χθεσινά γεγονότα, η καγκελάριος ήταν απούσα και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον Ντε Μεζιέρ.

«Δεν μου ήταν εύκολο, ζητώ την κατανόησή σας. Δεν μπορώ να σχολιάσω την πηγή και το μέγεθος της προειδοποίησης. Ολοι θα θέλαμε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, ζητώντας από το κοινό να δείξει εμπιστοσύνη στην κρίση των υπηρεσιών.

Η απόφαση για ακύρωση του παιχνιδιού ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου περίπου μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη και ενώ στο στάδιο, χωρητικότητας 49.000 θεατών, βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Το στάδιο εκκενώθηκε, η ανθρώπινη αλυσίδα μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, που είχε σχηματιστεί στην περιοχή, διαλύθηκε και πάνοπλοι αστυνομικοί κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από το γήπεδο. Ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης, Φόλκερ Κλούβε, συνέστησε στους κατοίκους του Αννόβερου να μείνουν στα σπίτια τους και ενημέρωσε τους διοργανωτές συναυλιών ότι η αστυνομία συνιστά την ακύρωσή τους.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας», είπε ο Ντε Μεζιέρ, «αλλά κάποιες φορές μπορεί κάποιες μεμονωμένες εκδηλώσεις να ακυρώνονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή