ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Η ΕΤΕπ εγκρίνει το πρώτο δάνειο για στέγαση προσφύγων

immigrants

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε δάνειο 120 εκατ. ευρώ στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου με στόχο την παροχή στέγασης σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε διάφορες τοποθεσίες.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση στήριξη της ΕΤΕπ για την παροχή έκτακτης στέγασης σε πρόσφυγες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, παρόμοια οικονομική στήριξη αναμένεται ζητηθεί και από άλλες «τοπικές αρχές ή εθνικές κυβερνήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

«Η Τράπεζα της ΕΕ δεν έχει δεσμευτεί να στηρίζει μόνο σημαντικά έργα υποδομής, την καινοτομία και τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει επίσης σαφή ευθύνη για την παροχή οικονομικής στήριξης σε περιόδους ανάγκης μετά από καταστάσεις έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης ή φυσικές καταστροφές», υπογράμμισε ο Β Χόγιερ.

Τέλος, προσέθεσε: «Σε αυτές τις θλιβερές ημέρες η Τράπεζα της ΕΕ αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή της να στηρίζει έργα σε όλη την Ευρώπη και να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο θα γίνονται δεκτοί με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι σύμφωνο με τις αξίες της Ευρώπης που όλοι στηρίζουμε, παρά τη φρίκη στην οποία εκτέθηκαν το Παρίσι, η Γαλλία, η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα, τις τελευταίες ημέρες».