Η Ντιζέλ, το βελγικό λυκόσκυλο, «έπεσε» στο καθήκον

Η Ντιζέλ, το βελγικό λυκόσκυλο, «έπεσε» στο καθήκον

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα θύματα της χθεσινής «μάχης» στο Σεν Ντενί περιλαμβάνεται και ένας αστυνομικός… σκύλος. Πρόκειται για την Ντιζέλ, ένα επτάχρονο βελγικό λυκόσκυλο, όπως ανακοίνωσε στον λογαριασμό της, στο Twitter, η ίδια η γαλλική αστυνομία. Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία RAID χρησιμοποιεί συχνά εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους, είτε στην αναζήτηση εκρηκτικών και ναρκωτικών είτε σε εφόδους εναντίον υπόπτων.

Η Ντιζέλ ήταν σκύλος εφόδου και η κατάληξή της συγκίνησε πολλούς Γάλλους. Ο κωδικός #JeSuisChien (Είμαι σκύλος) έκανε θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ώρες που ακολούθησαν τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ενωση για την Υπεράσπιση των Ζώων (PETA), στην οποία σημειώνεται: «Η Ντιζέλ δεν διεκδικούσε κανένα θρήσκευμα, δεν αντιπροσώπευε καμία απειλή και δεν κατείχε κανένα όπλο. Πλήρωσε όμως με τη ζωή της το τίμημα της ασφάλειας του γαλλικού έθνους. Σήμερα, η ΡΕΤΑ και οι φίλοι της σε όλο τον κόσμο την τιμάμε για το θάρρος της να αντιμετωπίσει εκείνους που μας έχουν προκαλέσει τόση οδύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή