Σεξουαλική επαφή και ευτυχισμένα ζευγάρια

Σεξουαλική επαφή και ευτυχισμένα ζευγάρια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Πόσο σεξ είναι αρκετό; Μόλις μία φορά την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για να εξασφαλίσει ένα παντρεμένο ζευγάρι την ευτυχία. Αυτό προκύπτει από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 30.000 και πλέον Αμερικανούς και δημοσιεύτηκε χθες στην επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας και Επιστήμης της Προσωπικότητας. «Αν και το συχνότερο σεξ συνδέεται συνήθως με μεγαλύτερη ευτυχία, η σχέση αυτή παύει να έχει ισχύ και σημασία για πάνω από μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα», εξήγησε η Εϊμι Μιουζ, κοινωνική ψυχολόγος η οποία κάνει την έρευνά της μετά το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. «Τα ευρήματά μας αφήνουν να εννοηθεί πως έχει σημασία να διατηρεί κανείς μια οικεία σχέση με τον σύντροφό του, αλλά δεν χρειάζεται να κάνει σεξ κάθε μέρα για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται αυτή η σχέση», συμπλήρωσε.

Οι μελετητές επισήμαναν ότι η έρευνα δεν βασίστηκε στη σχέση αιτίου – αιτιατού κι έτσι παραμένει άγνωστο εάν η ευτυχία οδηγεί στο εβδομαδιαίο σεξ ή εάν το εβδομαδιαίο σεξ προκαλεί μεγαλύτερη χαρά στη ζωή. Παράλληλα, η έρευνα περιορίστηκε σε ανθρώπους που έχουν δεσμούς και όχι σε εργένηδες. «Μάλιστα, δεν υπήρξε κάποια σχέση ανάμεσα στη σεξουαλική συχνότητα και την ευτυχία των εργένηδων», διευκρίνισε η Μιουζ. Τα ευρήματα ήταν συνεπή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα φύλα και τη διάρκεια των σχέσεων, είτε επρόκειτο για πολύμηνες είτε πολυετείς. Παρά τα στερεότυπα πως οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η έρευνα δεν διαπίστωσε σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Η Μιουζ τόνισε πάντως ότι τα ζευγάρια θα πρέπει να συζητούν τις σεξουαλικές τους ανάγκες, αντί να πιέζουν απλά για περισσότερο σεξ.

«Εχει σημασία να διατηρείται μια οικεία σχέση μεταξύ συντρόφων χωρίς να ασκείται υπερβολική πίεση για συχνότερες σεξουαλικές συνευρέσεις», κατέληξε.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή